Alapítók

Személyes történetünk: 

Mi vagyunk a Nyáriék.  :)  Zsolti és Fruzsina, na meg Olivér a kis kincsünk, az utasunk.:)

Zsolti adótanácsadó, nagyrészt irodában ül, én pedig már sok mindennel foglalkoztam  mert szeretek új dolgokba kezdeni. Így dolgoztam ügyvédi irodában, majd személyi edzőként egy női fitness teremben, legutóbb létrehoztam egy öltönyszolgálatot, ahol  üzletembereket öltöztettem.

Mind a ketten pörgős életet éltünk, sok barátunk van, imádunk fesztiválokra járni, utazni, borozni a teraszon, grillezni a barátokkal és persze sportolni! Mindig sportoltunk, közös pont  a múltból a tenisz, de evezés és tánc is volt még gyerekkorban. Mostani nagy kedvencünk a futás mellett a TRX.

2009 óta futunk rendszeresen, és versenyezgetünk hobby szinten.

Zsolti igazi hős, 2011-ben megcsinálta az Ironman-t, rendszeresen fut félmaratonokat és maratonokat is. Én még csak a prágai félmaratonig jutottam (de oda is húsz barátomat beszerveztem)..

2013 januárban megszületett kisfiunk Olivér. Tökéletes helyre érkezett úgy tűnik, mert az ő mozgás igénye is extrának mondható. Mindenre felmászik, különösen imádja az asztal tetejét és a konyhapultot, de ha nincs más, akkor a törölköző szárító is megteszi. :)

5 hetes volt, amikor Zsolti először futott vele. Szándékosan futásra alkalmas babakocsit vettünk, méghozzá olyat, aminek van mózeskosara is, így lehetséges volt a korai futás. Körülbelül fél órával kezdtek, majd kicsit növelték a távot, de egy óránál többet nem nagyon futottak, mindezt heti 2-3 alkalommal.

Zsolti azért ragaszkodott ahhoz, hogy ilyen babakocsink legyen, mert rengeteget ül irodában. Kell neki a mozgás, viszont nem akart a családozástól még több időt elvenni, így szuper apa-fia program lett belőle. Pár hónapig élveztem, hogy van 1 óra pihenő időm. Aztán mikor úgy éreztem, hogy már nekem is jól esne a mozgás, elkezdtem kocogni és nem olyan régen már TRX-re is elmentem.

Olivér viszonylag  hamar megunta a mózeskosarat, 2013 őszén a félmaratont már a kerekekre tehető hordozóban "futotta". Mostanra már sport futót használunk.

Nekünk nagyon bevált ez a kis családi kocogás, és úgy gondoljuk ezzel jó példával járunk fiunk előtt is. Őt biztosan nem kell majd noszogatni, hogy menjen sportolni mert az egészséges...

Miért indítottuk el a mozgalmat?

Hogy minél többen megismerjék ezt a sportágat. Futó közösségeket szeretnénk szervezni országos szinten. Sok anyuka van otthon egyedül, nincs segítsége - nagymama vagy bébiszitter - így nekik is jó megoldás lehet a babakocsis futás, ha mozogni szeretnének. Na meg a közösség az kell egy anyának! Nagy lelki erőt ad ha hozzánk hasonlóakkal találkozunk.  Reméljük egyre többen csatlakoznak és megosztják velünk élményeiket, tapasztalataikat!

Aki ismer engem az tudja, mindig azt mondtam egy tömeges rendezvényen: „mennyi ember, csodálatos!! :) „,  hát ezt most is így gondolom, így remélem a babakocsis futók rendezvényein is elmondhatom ezt egyszer! J

 

Fruzsi

Partneroldalunk

rossmann strollfit logo

Partnereink

  • wn
  • whl inv
  • promo box
  • szent imre
  • borsylogo 1
  • cmkfej
  • HB banner copy

Victory Eremakaszto logo