csütörtök, 21 augusztus 2014 19:05

Nyáron mire figyelj babád kényelme és biztonsága érdekében?

Írta:

Babakocsis futás, mire is van szükségünk?
A kisbabánk születése után nagyon nehéz megoldani, hogy a szabadidőnkben a mozgásra is jusson elegendő idő. Tőle nem szeretnénk elrabolni, az aerobik órák órarendje sosem egyezik az alvásidővel, személyi edzőhöz pedig igazán macerás eljutni még úgy is, ha van gyermekmegőrző a teremben. Nem maradt más megoldás, mint felhúzni a nyúlcipőt, és bizony eljárni futni a gyerkőccel. Mert ahhoz sosincs túl késő, sem túl korán, magunknak találjuk ki a terep helyszínét, hosszát és idejét is.

 

De vajon mire is van szükségünk ehhez?bigstock Happy Baby And Stroller 4640565
Ami nagyon fontos, hogy egy igazi, futásra tervezett babakocsit válasszunk a gyerkőc részére, mert bármennyire is sportosnak tűnik egy-egy típus, nem biztos, hogy ilyen terepfeladatokra tervezték, ezáltal gond lehet a stabilitásával és a kerekei hangjával is. A melegben érdemes izzadásgátló betétet tenni a babakocsi ülésébe, - hogy egy-egy hosszabb távú futás alatt a gyerkőc ne a babakocsi huzatába izzadjon bele - mert ez egyfelől sokkal jobban szellőzik és könnyebb tisztítani is.

Így nyáron mindenképpen fontos ügyelni arra, hogy a babát a kocsiban hosszútávon ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak, adjunk rá kis sapkát, és kenjük be kifejezetten babák számára készült, magas faktorszámú krémmel még akkor is, ha be van borulva. Érdemes baba napszemüveget is ráadni, hogy kényelmesebben tudjon nézelődni a futás közben. Amennyiben vásároltunk napernyőt a babakocsihoz, a futás előtt mindenképpen még baba nélkül próbáljuk ki, hogy mennyire stabilan áll a babakocsin, mert egyáltalán nem biztos, hogy ilyen tempójú mozgásra tervezték az adott típust, így jobb biztosra menni.

wagalum matrica

Kora esti babakocsis futáshoz már javasolt a szúnyogháló használata a babakocsira, de erdős terepen használhatunk ultrahangos kullancsriasztót is a biztonság kedvéért. Sötétedés előtt mindenképpen tegyük fel a fényvisszaverő matricát a kocsi vázára, hogy mind a futás alatt, mind az úton hazafelé jól látható legyen a babakocsi is. Ügyeljünk arra, hogy ne csak fekete/sötét ruhákat válasszunk a futáshoz, mert szürkületben egy sötétebb babakocsival eléggé láthatatlanná válhatunk az autósok előtt.

És persze nagyon fontos, hogy legyen jó minőségű futócipőnk és megfelelő mennyiségű folyadékunk, mert a melegben különösen ügyelni kell arra, hogy mind a babákat, mind magunkat megfelelően hidratáljuk!

 

Sok-sok mosolygós kilométert kívánunk a babával!

A Mini-Manó Babacentrum csapata
www.minimano.hu

Megjelent: 1556 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 25 június 2015 11:38
Admin

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Partnereink

  • wn
  • whl inv
  • promo box
  • szent imre
  • borsylogo 1
  • cmkfej
  • HB banner copy

Victory Eremakaszto logo